VMBO Maastricht

Bij het VMBO Maastricht ontwikkelen leerlingen hun talenten en stimuleren we vakmanschap. We hebben een breed aanbod aan profielen en keuzevakken. We werken samen met het mbo en het bedrijfsleven en bereiden leerlingen op die manier goed voor op het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt.

VMBO Maastricht biedt praktijkopleidingen en theoretische opleidingen. VMBO Maastricht is erop gericht de talenten van leerlingen optimaal te ontwikkelen. Vanuit een positieve benadering werken we in een veilige en respectvolle omgeving aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Daarbij wordt uitgegaan van een actieve inzet van alle betrokkenen om zo te komen tot de hoogst haalbare resultaten. VMBO Maastricht realiseert een optimale voorbereiding op vervolgopleidingen in het mbo.

Zien doen – Zelf doen – Doet leren

VMBO Maastricht biedt een uitdagende en op de praktijkgerichte leeromgeving aan waar de leerlingen het optimale uit zichzelf durven te halen. Zo ontdekken zij wie ze zijn, over welke talenten ze beschikken en wat hen motiveert om een keuze uit toekomstige arbeidsmogelijkheden te kunnen maken. Loopbaanoriëntatie en -begeleiding lopen als een rode draad door de opleiding. 

Binnen VMBO Maastricht mag je zijn wie je bent en groei je in een veilige, praktische leeromgeving met een positieve en respectvolle benadering uit tot een persoon die klaar is voor de veranderende wereld.

In het vmbo:

  • Schoolwide Positive Behavior Support, gericht op het creëren van een veilig en positief schoolklimaat
  • Uiteenlopende richtingen: van theoretisch tot technisch; Zorg & Welzijn - Produceren, Installeren en Energie – Bouw, wonen en interieur – Horeca, bakkerij & Recreatie.

VMBO Maastricht realiseert een optimale voorbereiding op vervolgopleidingen in het mbo en/of de havo. Meer informatie over het onderwijs lees je op de website van VMBO Maastricht

 

Locatie

De vmbo is een samenwerking tussen de Maastrichtse scholen voor voortgezet onderwijs: het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College.

Het Novo College valt onder het VMBO Maastricht. 

Het Novo College is een school voor jongens en meisjes tussen 11,5-18 jaar die nieuw zijn in Nederland en de Nederlandse taal niet voldoende beheersen.

 

Sint-Maartenscollege

Bemelerweg 1
6226 NE Maastricht
T: 043 352 68 68 
E: vmbo@lvomaastricht.nl

 

Porta Mosana College

Bemelergrubbe 2
6226 NE Maastricht
T: 043 408 66 88
E: vmbo@lvomaastricht.nl

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers