Buurtcollege Agora Maas en Peel

Buurtcollege Maas en Peel verzorgt een Agoriaanse leeromgeving die leerlingen motiveert en die recht doet aan de verschillen tussen leerlingen. Iedere leerling leert op zijn of haar manier. Buurtcollege heeft een licentie voor vmbo-t, havo en vwo.

Buurtcollege is per 17 juni 2021 gehuisvest in het voormalige Groene Kruisgebouw vlakbij Het Bouwens. Voor de eerste twee jaar is dit gebouw met persoonlijke werkplekken ons leerplein, centraal in de gemeenschap. Docenten en professionals werken bij Buurtcollege Maas en Peel samen om onze leerlingen coachend te begeleiden. We bieden daarbij volledig persoonlijk maatwerk, gebaseerd op de autonomie en verbeeldingskunst van elke leerling.

Agora onderwijs

Agora gaat over autonoom leren. Bij autonoom leren is de leerling in de lead, bij ons is de leerling dus eigenaar van zijn eigen leren. Die autonomie gaat zo ver dat de leerling bepaalt wat zinvol is voor hem of haar. Het gevolg is dat elke leerling zijn eigen leerroute volgt. De leervraag (challenge) van het kind staat centraal. Hierbij is de nieuwsgierigheid of leergierigheid leidend. Vanuit de leervraag (challenge) ontstaat het leerproces waarbij de coach aan bod komt. De coach stuurt, stimuleert, inspireert, helpt analyseren, adviseert en geeft feedback. Zo wordt de leerling in sociale context voorbereid op de leerroute naar het eindexamen. Elk kind leert onder andere zijn eigen talenten kennen en benutten, samenwerken, plannen en organiseren, zelf initiatief te tonen en fouten te durven maken. Lees meer over Agora onderwijs

Locatie

Locatie 1

Piushof 87, Panningen
info@agoramaasenpeel.nl
T. 06-22171050

Locatie 2

Averbodestraat 19
5988 AW, Helden

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers