Grotiuscollege

Science school Grotius in Heerlen biedt mavo, havo, atheneum en gymnasium. In alle leerjaren wordt veel aandacht besteed aan bètavakken. Het Grotiuscollege is een begaafdheidsprofielschool.

Jij op 1

"Wij vinden elkaar belangrijk bij Grotius. Leerlingen, leraren, medewerkers en ouders. Daarom is onze slogan ‘Jij op 1’. Dat betekent aandacht voor elkaar, proberen elkaar te begrijpen en rekening houden met elkaar. En in die veilige en persoonlijke omgeving enorm veel leren en ontdekken. Zodat jij straks klaar bent voor een mooie toekomst. Zodat jij later aan de slag kan bij organisaties in de regio, in heel Nederland, maar ook over de grens. Zodat jij een prima basis hebt om een fijn leven op te bouwen waar je maar wilt. Een leven waarin voor jou hopelijk veel mensen op 1 zullen staan!"

Speerpunten

Het Grotiuscollege staat voor modern eigentijds onderwijs waarbij ruimte is voor degelijke kennisoverdracht en vaardigheden. Veel aandacht is er voor reken- en taalonderwijs en bètavakken. Op Grotius is er nog meer mogelijk, het is een science school en begaafdheidsprofielschool. Leerlingen kunnen certificaten Cambridge Engels behalen en werken aan verdieping bij het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT); een vakoverstijgend bètavak in de bovenbouw havo/vwo. Voor de meerbegaafde leerlingen zijn er aparte trajecten zowel in onderbouw als bovenbouw.


Locatie

Akerstraat 117
6417 BM Heerlen
T. 045-5713952
E. info@grotius-lvo.nl

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers