DaCapo College

Het DaCapo College kijkt naar jou! Niet voor niets de kern van deze school. Elk kind heeft recht op gelijke kansen en verdient onderwijs met de beste toekomstmogelijkheden.

Het DaCapo College bereidt hun leerlingen voor op de arbeidsmarkt, het vervolgonderwijs en een bestendige plaats in de samenleving. Leerlingen krijgen volop mogelijkheden om talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een aantrekkelijke en uitdagende leeromgeving. Zo is het DaCapo College bijvoorbeeld TopSport Talentschool.

Vmbo

De school staat voor leren en ontwikkelen in actieve verbinding met elkaar en in samenwerking met de omgeving. Het DaCapo College biedt compleet vmbo-onderwijs (vmbo-tl, vmbo-gl, vmbo-k en vmbo-b) praktijkonderwijs en EOA (Eerste Opvang Anderstaligen) op drie locaties in regio Sittard/Geleen. Het DaCapo College biedt zeven vmbo-profielen:                                                                              

  • Mobiliteit & Transport
  • Produceren, Installeren, Energie
  • Bouwen, Wonen & Interieur
  • Dienstverlening & Producten, leerroute creatief en leerroute Sport, Dienstverlening & Veiligheid
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie
  • Economie & Ondernemen
  • Zorg & Welzijn

Praktijkonderwijs en EOA

Het praktijkonderwijs en de EOA van het DaCapo College bieden een aantrekkelijke, uitdagende leeromgeving met structuur en duidelijkheid over dat wat de school van de leerling verwacht zodat zij in alle rust kunnen leren en (samen)werken. De leeromgeving prikkelt leerlingen tot nadenken over ‘wat wil ik’, tot oriëntatie op hun toekomstige loopbaan. De cultuur in de school verbindt en kenmerkt zich door een sfeer van wederzijds respect en vertrouwen. Deze beide waarden vormen het cement van de schoolorganisatie. De cultuur binnen de school nodigt uit tot groei, tot professionalisering en continu leren van alle betrokkenen.

Academische Opleidingsschool Limburg

Het DaCapo College is een academische opleidingsschool (AOSL).

Lesgeven, opleiden én onderzoek doen. Dat zijn de drie hoofdtaken van twaalf Limburgse scholen voor voortgezet onderwijs die samen de Academische Opleidingsschool Limburg vormen.

Academische Opleidingsscholen zijn dus geen gewone scholen! Hun onderzoekstaak onderscheidt hen van de doorsnee school voor voortgezet onderwijs, maar ook van de Opleidingsschool. Samen met experts en wetenschappers van Fontys Hogescholen, Zuyd Hogeschool, Open Universiteit Nederland en de Universiteit Maastricht werken de academische opleidingsscholen structureel aan onderzoek, innovatie en ontwikkeling. Lees meer op Academische Opleidingsschool Limburg (aosl.nl).

 

Locatie

Vmbo - alle leerwegen en de technische profielen

Havikstraat 5
6135 ED, Sittard
046-7820800

 

Vmbo - bovenbouw -basis en -kader mensgerichte profielen

Milaanstraat 125
6135 LH, Sittard
046-7820750

 

Praktijkonderwijs & EOA

Einighauserweg 25
6163 AK, Geleen
046-7820700

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers