United World College Maastricht

Het United World College in Maastricht is een internationale basis- en middelbare school, die onderwijs als middel inzet om de wereld vreedzamer en duurzamer te maken. Met ruim 900 leerlingen en in totaal meer dan 100 nationaliteiten in één school, kun je het de wereld in het klein noemen. De voertaal is Engels. Vanaf 16 jaar zijn ook Nederlandse leerlingen zonder internationale achtergrond welkom!

 

Onderwijs

Kinderen tussen 4 en 11 jaar gaan naar de primary school. Het doel is om hen elke dag enthousiast naar school te laten komen, dat ze gelukkig en gemotiveerd zijn en dat ze ideeën en culturen delen, zodat iedereen met en van elkaar leert. Kinderen tussen 11 en 16 jaar gaan naar het International Baccalaureate Middle Years Programme, waar ze worden uitgedaagd om de connectie tussen meer traditionele schoolvakken en de echte wereld op te zoeken. Voor leerlingen vanaf 16 jaar biedt UWC Maastricht twee onderwijsprogramma’s aan. Zij die al een duidelijke(re) studie- en werkrichting voor ogen hebben, kiezen voor het International Baccalaureate Career-related Programme. Leerlingen die liever een wat meer academische richting op willen, kiezen voor het International Baccalaureate Diploma Programme. Beide programma’s worden afgesloten met een diploma dat alle topuniversiteiten ter wereld erkennen.

 

Visie

UWC Maastricht brengt jongeren uit allerlei richtingen samen om te werken aan een vreedzame en duurzame wereld. Ze leren de skills, kennis en houding om een betekenisvol en bloeiend leven te leiden en verkennen hoe ze op een positieve manier kunnen bijdragen aan de wereld om hen heen.

 

Locatie

Discusworp 65
6225 XP Maastricht
E: info@uwcmaastricht.nl 
T: +31 43 2 410 410

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers