Is het gedaan met het zorgeloze leven van de jeugd?

30 september 2022

Het gaat niet goed met de jeugd. Eén op de zes jongeren denkt serieus aan zelfmoord, jongeren voelen zich vaker eenzaam en depressief. Vooral (jonge) meisjes hebben het zwaar. „Het is crisis op crisis en zij voelen dat.”

Als rector Annemarie Lukassen van het Bouwens in Panningen door de gangen van de school loopt, ziet ze meer en meer hoe jongeren hun frustraties op elkaar botvieren. Er zijn vaker opstootjes tussen – soms zelfs de allerjongste – leerlingen. De lontjes zijn kort, de spanningen groot – veel groter dan je zou verwachten na corona. Hoewel corona ogenschijnlijk voorbij is, „zijn we er blijkbaar nog lang niet”, zegt Lukassen. „Ik ben bang dat we de naweeën van corona onder alle jongeren in de maatschappij terug zullen zien. Daar moet maatschappelijke aandacht voor komen.”

Lees het volledige artikel van De Limburger, 30 september 2022

< Terug naar nieuwsoverzicht