17-6-2024 maandag 17 juni 2024

Documentaire over 'Vaandels & Weert'

maandag 17 juni 2024

De Weerter scholen BRAVO! College, Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College hebben recent deelgenomen aan het vaandelproject. Dit unieke project is vastgelegd in een documentaire. De preview van deze documentaire vindt plaats op zondag 30 juni van 11:00 tot 12:00 uur in de Raadzaal van Museum W.

Documentaire "Vaandels & Weert"

"Vaandels & Weert" belicht het maakproces van de vaandels en de verhalen erachter. De documentaire volgt twee groepen die elk hun eigen unieke vaandels creƫren. Het benadrukt de verbroedering, samenwerking en persoonlijke verhalen van de deelnemers.

Conservator John van Cauteren neemt de kijker mee in de rijke historie van de vaandels. Hij legt uit wat deze vaandels zo uniek maakt en vertelt de verhalen die eraan ten grondslag liggen. Het hoogtepunt was de vaandeloptocht op zondag 7 april, waarbij alle vaandels aan het publiek werden gepresenteerd.

De documentaire is gemaakt door Pim Crins en Laurens-Jan Pubben van Bonte Was. Na de preview ontvangen de deelnemers een link naar de film, zodat ze deze zelf kunnen delen.

Iedereen is van harte welkom en kan zich aanmelden via het formulier.

Relevant artikel

Weerter scholen doen samen mee met kunstproject, 11 maart 2024

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers