27-5-2024 maandag 27 mei 2024

MEP-conferentie Limburg 2024

maandag 27 mei 2024

Dit jaar namen de leerlingen van Philips van Horne deel aan het Model European Parliament (MEP) Limburg. Gedurende een week zaten zij in het Europees Parlement. Samen met 93 leerlingen van 12 verschillende scholen uit Limburg en België verbleven zij in congrescentrum Rolduc in Kerkrade. Ook leerlingen van Het Bouwens, Graaf Huyn College, Porta Mosana College, Raayland, Sint-Maartenscollege, Sophianum, Stella Maris College en Bernard Lievegoed College namen deel aan de conferentie.

Hoog bezoek van Europees parlementsvoorzitter

Op maandag ontvingen de leerlingen en de organisatie bijzonder hoog bezoek: Roberta Metsola, voorzitter van het Europees Parlement, bezocht Abdij Rolduc en ontmoette de Limburgse jongeren.

Vertegenwoordiging van Tsjechië en Ierland

Onze leerlingen vertegenwoordigden Tsjechië en Ierland. Ze maakten kennis met alle facetten van de politiek, zoals het opstellen van een resolutie, deelnemen aan delegatievergaderingen, persconferenties, lobbysessies en stemrondes. Naast het serieuze gedeelte was er ook ruimte voor informele activiteiten gericht op samenwerking en het leren kennen van nieuwe mensen. Deze activiteiten vonden plaats op diverse mooie locaties in Zuid-Limburg: het Gouvernement in Maastricht, het Filmhuis in Heerlen en de Raadszaal en Abdij Rolduc in Kerkrade.

Verkiezing voor nationale MEP-conferentie

Aan het einde van de week werd bekendgemaakt wie de school mag vertegenwoordigen bij de nationale MEP-conferentie. Imke van Bussel werd gekozen, en we feliciteren haar van harte. In september wordt bekend wie namens de school naar Straatsburg mag gaan.

De leerlingen hebben veel opgestoken van deze week. Ze waren zeer enthousiast over hun ervaringen. Ze hebben nu een beter begrip van wat het betekent om het 'druk' te hebben. Leerling Hamad vond het een leerzame week en is trots op zijn ervaringen; hij zou het zo 100 keer overdoen. Imke, die zich goed had voorbereid tijdens de vakantie, wist niet wat ze kon verwachten, maar is achteraf ontzettend enthousiast over wat ze heeft geleerd en over de nieuwe mensen die ze heeft ontmoet.


Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers