3-4-2024 woensdag 3 april 2024

Sint-Maartenscollege finalist Raspberry Pi challenge

woensdag 3 april 2024

Sint-Maartenscollege is door naar de finale van de Raspberry Pi challenge. Een Raspberry pi is een minicomputer waarmee je besturingen kunt maken. De challenge is een landelijke wedstrijd voor middelbare scholen dat dit jaar in het teken van 'persoonlijke zorg' staat.

PA Raspberry Pi competitie 2023-2024

In de jaarlijkse Raspberry Pi competitie worden teams van leerlingen uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi – een goedkope, krachtige computer in creditcardformaat – innovatieve oplossingen te vinden voor vraagstukken uit onze samenleving. De wedstrijd promoot het belang van innovatie en samenwerking, om samen met leerlingen en docenten te werken aan een betere wereld. De competitie daagt scholieren van 12 tot en met 19 jaar uit om met behulp van technologie een innovatieve uitvinding te doen die kan bijdragen aan een maatschappelijk thema. 

 

Uitvinding Sint-Maartenscollege

De uitvinding van de leerlingen Nadine Serag, Max Klos en Yannika Maes ondersteunt leerlingen bij het maken van planningen en huiswerk. Tijdens de informatica les bedachten zij een beertje waarmee je kunt praten en waarbij je gevoelens en stress kunt uiten.

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers