18-1-2024 donderdag 18 januari 2024

Vmbo-leerlingen Cranendonck halen hoogste examencijfers van heel Nederland

donderdag 18 januari 2024

Met een gemiddelde van 7,0 hebben de vmbo'ers in de gemeente Cranendonck het afgelopen centraal schriftelijk eindexamen het beste gemaakt van heel Nederland! Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs. Als enige middelbare school in Cranendonck is het BRAVO! College onwijs trots op dit resultaat.

Het gemiddelde cijfer is gebaseerd op het centraal schriftelijk examen. Dit gemiddelde betreft het meest recente examen van 2023. Dit is het eerste jaar dat er geen versoepelingen meer gelden wegens coronamaatregelen. Van extra herkansingen of het wegstrepen van vakken was geen sprake. In de provincie Noord-Brabant komt het gemiddelde eindexamencijfer uit op een 6.4. Dit is gelijk aan het landelijke gemiddelde.

De medewerkers van het BRAVO! College zetten zich dagelijks in om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het vervolgonderwijs. Een belangrijke pijler daarbij is leren in de praktijk. De school vindt het enorm belangrijk dat lesstof ook begrijpelijk wordt gemaakt door samen te werken met het bedrijfsleven, organisaties en goede doelen. Het BRAVO! College zorgt voor een grote diversiteit aan projecten en probeert de weg naar het diploma toe zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. De school blijft zich onverminderd inzetten voor mooie resultaten in 2024 (en de jaren daarna)!

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers