21-9-2023 donderdag 21 september 2023

Uitnodiging Theater-Talk Artist in School

donderdag 21 september 2023

Wat zou er gebeuren als theatermakers structureel op een middelbare school aan de slag gaan? Zou dat het mentale welzijn van leerlingen kunnen verhogen? Het antwoord is volmondig; JA! Laagland-theatermakers Anoek Oostermeijer en Mees Walter gingen dit unieke experiment in de rol van Artist in School op het Graaf Huyn College in Geleen-Zuid aan. Vanuit de door hun ingestelde Receptie van het Gevoel – tevens kopieerruimte – ontwikkelden zij mét en voor leerlingen en team een uiteenlopende reeks aan belevenissen en interventies.

De Graaf Huyn gemeenschap liet zich een schooljaar lang raken door een licht theatrale aardbeving vol ongemak, kwetsbaarheid, vreugde, inspiratie, tranen, muziek, rook en poëzie. Anoek en Mees ronden Artist in School af met een Theater-Talk waarin zij alle opgedane inzichten, ervaringen, harde en zachte lessen met je delen. Uiteraard komen ook leerlingen en docenten aan het woord.

Theater-Talk op film

De Theater-Talk wordt opgenomen en als film ingezet om de opbrengst van Artist in School blijvend te kunnen delen met professionals uit het onderwijs, welzijn en de culturele sector. Artist in School is een samenwerking van Het Laagland met Graaf Huyn College, VIA ZUID, lectoraat What Art Knows van Zuyd Hogeschool, Rutgers, COC Limburg, gemeente Sittard-Geleen en Fonds 21.

Artist in School verlengt samenwerking 

Goed nieuws is dat Artist in School een vervolg heeft gekregen: theatermakers Judith Westerveld en Rajja Iglesias Gomez zijn op Graaf Huyn College gestart voor een nieuw schooljaar Artist in School.

Programma

· 15:30 Inloop
· 16:00 Start Theater-Talk
· 17:00 Borrel foyer

Aanmelden

Meld je aan voor de Artist in School Theater-Talk via deze link. (vol is vol)

Je bent van harte uitgenodigd deze unieke Theater-Talk op woensdag 27 september van 15:30-17:30 uur in PLT Heerlen bij te wonen.

Cc3d99ac60050c126007b3f65138dd528012b07c

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers