13-9-2023 woensdag 13 september 2023

Terugkeer NaSk 2 versterkt Bètaschool Sint-Maartenscollege

woensdag 13 september 2023

De eerste leerlingen komen aan bij de bèta vleugel op het Sint-Maartenscollege, waar een dynamisch duo met een grote glimlach staat te wachten. Ze hebben een witte jas aan en dragen een beschermende bril: het is tijd voor het eerste practicum van het schooljaar in de les NaSk 2. Docent Priscilla Wijnants en technisch onderwijsassistent Galina van der Poel heten de leerlingen welkom.

Uitbreiding aanbod bèta leerling

Sinds schooljaar 2023-2024 is NaSk 2 terug van weggeweest. Het vak staat bekend als het scheikunde van het vmbo, daar waar NaSk 1 zich veel meer richt op natuurkunde. Sinds de herintroductie van de mavo op het Sint-Maartenscollege op de Noormannensingel in schooljaar 2019-2020, wordt gebouwd aan een dynamisch aanbod. Na de introductie van het pilotvak Economie & Ondernemen (E&O) in 2020-2021 was het aanbod voor de bèta leerling te beperkt, zo vond ook docent Priscilla Wijnants:

“Het vak is geweldig om leerlingen te leren omgaan en na te laten denken over hun eigen acties. Het gebruik van practica zorgt voor een mooie, praktische uitdaging. Bovendien is het ontzettend belangrijk dat we deze leerlingen stimuleren om onze prachtige beta-sector te versterken.”

Het opnieuw invoeren van NaSk 2 past perfect in de profilering van de school als bèta school. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden voor een praktijkgericht programma gericht op techniek.

 

83F99c1ae6e09a37db02a2d5af51a9d9509d3a72

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers