21-9-2023 donderdag 21 september 2023

Limburgs kwartiertje op het Sophianum

donderdag 21 september 2023

De onderbouw van het vmbo en de mavo op het Sophianum namen deel aan de Leesestafette, een initiatief dat werd gelanceerd door alle Limburgse bibliotheken in samenwerking met Cubiss. In totaal hebben 38 scholen in Limburg op 15 september 15 minuten gelezen tijdens de Leesestafette. Deze actie is onderdeel van het Limburgs Kwartiertje, een campagne van het Limburgs Leesoffensief.

De aftrap vond plaats om 9.00 uur, en dit evenement werd online gehouden via Teams. Alle deelnemende scholen werden persoonlijk toegesproken door Tirsa With, bekend als presentatrice van Klokhuis, die haar enthousiasme voor lezen deelde. Het startschot voor de leesestafette werd gegeven vanuit de basisschool in Schimmert. Dit betekende dat drie klassen begonnen met een kwartier lezen, waarna zij de beurt doorgaven aan nog eens drie klassen, die ook een kwartier lang hun neus in diverse literaire werken staken. Deze werken varieerden van de Donald Duck tot Carry Slee, van Harry Potter tot de Quest.

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers