18-9-2023 maandag 18 september 2023

Docenten Duits wisselen onderwijsmethodes uit over literatuurgeschiedenis

maandag 18 september 2023

Op donderdag 14 september hebben docenten Duits, Paul Vaessen en Robert Laufenberg van het Sint-Maartenscollege in Maastricht, in nauwe samenwerking met het Goethe Institut Amsterdam, de training "Literatur, die begeistert!?" georganiseerd op het DaCapo College in Sittard.

Tijdens de training hebben 16 docenten Duits van verschillende LVO-scholen ideeën uitgewisseld over verschillende onderwijsmethodes met betrekking tot de lessen Duitse literatuurgeschiedenis. In diverse workshops hebben ze besproken hoe ze verschillende vaardigheden, zoals spreek- en schrijfvaardigheid, verder kunnen integreren binnen het literatuuronderwijs. Ze hebben ook (nieuwe) inzichten verdiept over het gebruik van digitale media in de klas en hebben gesproken over de mogelijkheden die thema-georiënteerd literatuuronderwijs biedt als alternatief voor tijdperk-georiënteerde literatuurlessen.

Al met al was het een geslaagde dag die om verdere verdieping vraagt in het nieuwe schooljaar.

Op de website van het Goethe Institut vind je meer informatie over de training.

705F6be9bb4b54345805c92ee54b9658d0158dc7

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers