7-6-2023 woensdag 7 juni 2023

VMBO Maastricht haalt ruim €27.000 op voor KWF met Alpe d’HuZes

woensdag 7 juni 2023

Het VMBO in Maastricht heeft zich een jaar lang voorbereid op hun Alpe d’HuZes deelname die op 1 juni 2023 plaatsvond. Een team van 16 leerlingen en 15 begeleiders ging in Frankrijk onder het motto van ‘opgeven is geen optie’ lopend of fietsend de strijd aan met de reus die bekend staat als de Alpe d’Huez. Dit alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. In oktober 2022 werd gestart met doelgerichte trainingen om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden. Ook werden er sponsoravonden georganiseerd zoals een kienavond, benefietavond en werden er dingen verkocht om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Ook voor de thuisblijvende leerlingen van het VMBO Maastricht stond op donderdag 1 juni een Alpe d’HuZes evenement gepland. Gymdocenten Olmo Cordeweners en Quin Bosman bedachten een route waarbij de leerlingen zowel fietsend als lopend de Kuitenbergweg in Amby moesten trotseren. Net zoals bij het team in Frankrijk was er de mogelijkheid om de leerlingen te steunen middels een donatie.

Op vrijdag 1 juni werd in de aula van school het eindbedrag bekendgemaakt dat door VMBO breed opgehaald was. Profvoetbalster Vanity Lewerissa mocht de cheque in ontvangst nemen. Een bedrag van ruim €27.000 waar de school ontzettend trots op is. Later op die dag arriveerde het team uit Frankrijk onder luid applaus op de parkeerplaats van VMBO Maastricht.

Het was een week om nooit te vergeten. Met een lach en een traan samen die berg op. Een compliment voor alle leerlingen en werknemers van het VMBO Maastricht die zich ingezet hebben voor het KWF.

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers