13-6-2023 dinsdag 13 juni 2023

Nauwe verbinding tussen Düren en Meerssen

dinsdag 13 juni 2023

Het is slechts 65 km tussen Düren en Meerssen, wat betekent dat de afstand naar Stella Maris College verreweg het kortst is in vergelijking met de afstand naar andere partnerscholen van Stiftisches Gymnasium (Düren - Jinhua ca. 9000 km, Düren - Pittsburgh ca. 6500 km, Düren - Lillebonne ca. 550 km). Daarom zijn er ook dagtrips mogelijk, zoals de laatste keer op 12 maart 2023, toen de leerlingen van Stella Maris de school in Düren bezochten. Of op 23 mei 2023, toen de leerlingen van het Stiftisches Gymnasium op bezoek waren in Meerssen.

Hierdoor kunnen veel leerlingen deelnemen aan het uitwisselingsprogramma. 50 deelnemers van beide scholen gingen op uitwisseling. Tijdens het bezoek aan Meerssen hadden de leerlingen uit Düren, vergezeld door twee docenten, de mogelijkheid om samen met hun Nederlandse gastheren deel te nemen aan een les over het projectonderwerp duurzaamheid en over de Duitse en Nederlandse cultuur.

Na de lunch stond een rondleiding door de stad op het programma, waarbij zowel de bezienswaardigheden van de stad, met name de indrukwekkende basiliek, als voorbeelden van duurzame bouwprojecten werden bezocht. 

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers