23-6-2023 vrijdag 23 juni 2023

Duits-Nederlandse verbroedering op Amerikaanse begraafplaats: scholen eren vermiste soldaten

vrijdag 23 juni 2023

Het was een bijzonder beeld, zelfs voor de medewerkers van de Amerikaanse begraafplaats Margraten. Een eerbetoon voor twee Amerikanen vond daar plaats, waarbij de Nederlandse en Duitse vlag wapperden.

Leerlingen van het Broeklandcollege uit Hoensbroek ontvouwden zowel de Nederlandse als de Duitse vlag. En niemand kwam vragen of ze wel goed bij hun hoofd waren. Van tevoren was alles met de American Battle Monuments Commission doorgesproken en die gaf toestemming voor de ceremonie.

Lees het hele artikel van De Limburger, 13 mei 2023

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers