10-5-2023 woensdag 10 mei 2023

Kids Hackathon: maak van Heerlen een slimme duurzame stad

woensdag 10 mei 2023

Dit jaar organiseert de Brightlands Services campus, samen met het Grotius en de Gemeente Heerlen de Kids Hackathon. Het Broekland en de Vrije school Parkstad zullen daar ook bij aanwezig zijn. Het thema van de challenge komt voort uit het Klimaatakkoord van Gemeente Heerlen.

Een hackathon is niet altijd echt “hacken”, maar het kan ook omschreven worden als het “oplossen” van alledaagse uitdagingen. Gemeente Heerlen betrekt bij deze challenge ook scholieren van groep 7 en 8 (primair onderwijs) en klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs. Ze zijn heel benieuwd naar de resultaten die de leerlingen bedenken voor de volgende onderwerpen:

  • Energie
  • Mobiliteit/Transport en
  • Water


Wanneer: 12 mei 2023
Tijdstip: 09.00u tot 15.00u
Waar: Brightlands Smart Services Campus Smedestraat 2 in Heerlen

Meer informatie

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers