14-4-2023 vrijdag 14 april 2023

Raayland bouwt nieuw thuis voor vleermuizen

vrijdag 14 april 2023

Gisteren zijn er vleermuiskasten opgehangen aan de gevel van het B-gebouw op Raayland College. Speciaal voor deze gelegenheid bracht ook Wethouder Daan Janssen een bezoek aan de school.

Deze kasten, die zijn ontworpen en gemaakt door de leerlingen, zijn bedoeld om de beschermde vleermuizen onderdak te bieden zodra de sloop van start gaat. Tijdens dit project, dat werd begeleid door Tim Broeren en Lars Hak, heeft ecoloog Jan Erik Kikkert leerlingen uitgelegd hoe vleermuizen leven, wat er nodig is om hen te helpen en waarom deze dieren beschermd zijn. Samen met hem hebben leerlingen de kasten ontworpen en ook daadwerkelijk gemaakt.

Met de bevestiging van de vleermuiskasten is de start van de bouw weer een stukje dichterbij. De sloop staat gepland voor aankomende zomer. Vanaf schooljaar 2024-2025 zullen Agora en Praktijkonderwijs hun intrek nemen in het verbouwde gedeelte van de school.

 

Relevant artikel

Gemeente Venray - Vleermuiskasten bij het Raayland College, 13 april 2023

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers