6-4-2023 donderdag 6 april 2023

Klimaatverandering in de Euregio in beeld

donderdag 6 april 2023

In het kader van een euregionaal filmproject zijn 60 leerlingen op zoek gegaan naar de gevolgen van de klimaatveranderingen in de Euregio Maas-Rijn. De uitkomst van deze zoektocht is samengevat in een documentaire met de titel: “Klimaat kent geen grenzen ”. Deze documentaire zal getoond worden op 20 april in Eupen (België).

Aan dit project hebben scholieren van het Paul-Julius-Reuter Berufskolleg uit Aken, van GO! Next Level X uit Hasselt, van het Grotiuscollege en van het Broeklandcollege deelgenomen. In november ’22 vonden ontmoetingen plaats en werden getuigenissen op beeld vastgelegd. Met deze film willen ze de sociale en economische gevolgen van de klimaatverandering in de Euregio in beeld brengen en de bewustwording rondom dit thema onder jongeren vergroten.

Wij nodigen jullie van harte uit voor de première.

Aanmelden

 

 

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers