14-3-2023 dinsdag 14 maart 2023

Stella Maris College door naar provinciale voorleeswedstrijd

dinsdag 14 maart 2023

Op 28 februari namen zes leerlingen van het Stella Maris College deel aan de voorrondes van de voorleeswedstrijd Read2me.

Read2me is dé leeswedstrijd voor alle brugklassers. Een landelijk georganiseerde voorleeswedstrijd die geen onderscheid maakt tussen vmbo, havo en vwo. Ze strijden tegen elkaar in dezelfde wedstrijd. Wie wordt de beste voorlezer van de brugklas? Ieder jaar strijden brugklassers door heel het land in vier verschillende rondes om de eer door elkaar fragmenten uit jeugdboeken voor te lezen. De voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen bibliotheken en middelbare scholen. 

De Bibliotheek Meerssen organiseerde de schoolfinale waarin de uiteindelijke winnaar van de brugklassen gekozen werd. De winnaar mag door naar de provinciale ronde die door de provincie op 5 april in “De Oranjerie” in Roermond wordt georganiseerd.

 

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers