8-3-2023 woensdag 8 maart 2023

Leerlingen Dendron College winnen Labrys-Reisprijs

woensdag 8 maart 2023

Van 19 t/m 24 oktober 2022 zijn 22 gymnasiumleerlingen van het Dendron College met de trein naar Rome geweest voor een educatieve studiereis. Deze leerlingen van 5 en 6 vwo volgen Latijn of Grieks en hebben in de praktijk kennis op kunnen halen in het mooie Italië.

Treinreis voor een lage footprint

Om de footprint zo laag mogelijk te houden, is er bewust gekozen voor een treinreis. De reis werd georganiseerd door reisorganisatie Labrys in Nijmegen, een specialist in Romereizen voor scholieren. Ze regelden o.a. de treinreis, de accommodatie en toegang tot musea.

Donatie voor het goede doel

Labrys verloot jaarlijks de zogenaamde Labrys-Reisprijs en tot grote verrassing van Het Dendron College zijn ze de gelukkige winnaar! Op maandag 6 maart komt Labrys naar het Dendron om hun persoonlijk een voucher van maar liefst 1.000 euro te overhandigen. Een mooi geldbedrag! De helft van het bedrag wordt gedoneerd aan een goed doel dat de deelnemende leerlingen zelf hebben gekozen. Ze hebben unaniem gekozen om hiermee SOTOS in Senegal te steunen. De andere helft wordt verdeeld onder alle deelnemers van de Romereis.

Studiereis SOTOS in Senegal

De timing is perfect, want op zaterdag 4 maart vertrekt er een groep leerlingen naar Senegal en Gambia om onder meer een bezoek te brengen aan SOTOS (Stichting Ontwikkeling Technisch Onderwijs Senegal). Dan kunnen ze tijdens hun bezoek volgende week meteen de Senegalezen verrassen met deze extra donatie. Meer informatie: www.sotos.nl

 

 

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers