26-9-2022 maandag 26 september 2022

Sophianum in actie voor Ronald McDonald Huis levert 330 euro op

maandag 26 september 2022

EUR 330,70 - dat is het bedrag dat vrijdag opgehaald werd door leerlingen van het Sophianum tijdens de Ronald McDonald Loop.

Leerlingen van leerjaar 2 en de examenleerlingen kwamen in actie voor het goede doel. Deze sportactiviteit werd voor het eerst georganiseerd door zwembad Mosaqua, de triathlonbond en de sectie lichamelijke opvoeding van het Sophianum in Gulpen. De leerlingen zouden anderhalve kilometer rennen en honderdvijftig meter zwemmen. Omdat de temperatuur van het badwater te laag was, werd het zwemonderdeel geschrapt en het hardloopgedeelte iets verlengd.

"Die heuvel is steiler dan je denkt!", pufte een leerling, terwijl hij net over de finishlijn gekomen was. Anderen overtroffen zichzelf: "Ik ging echt lekker, bleek dat ik al een rondje vóór lag op de rest van mijn klas".

In de sporthal konden de leerlingen elk een euro doneren voor Ronald McDonald Huis. Voor de leerlingen uit elke categorie die als eerste over de finishlijn kwamen, was er een kleine attentie.

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers