28-9-2022 woensdag 28 september 2022

Leerlingen Sophianum nemen deel aan het ELvis Olympic project

woensdag 28 september 2022

Een delegatie van het Sophianum heeft deelgenomen aan het ELvis Olympic project in het Belgische Brasschaat.

Het ELvis Olympic project

Scholen uit Duitsland, Spanje, België en Nederland gaan onderzoeken of voeding effect heeft op fysieke fitness en trainingsprogramma's. Om dit te onderzoeken wordt er kritisch gekeken naar het voedingsschema van de leerlingen. Vervolgens doen ze waar nodig aanpassingen en starten de leerlingen met een trainingsprogramma voor een sportwedstrijd. Ieder jaar zijn er drie rondes. Iedere ronde zijn er nieuwe participanten of betreft het een andere sport. 

Deelname Sophianum

In totaal namen 42 leerlingen deel aan dit sportproject. Namens het Sophianum was lo-docent Frans Lipsch de vertegenwoordiger. Het doel van dit project is om jongeren uit verschillende Europese landen kennis te laten maken met elkaar. In dit geval is sport het middel voor de integratie.

De atleten waren ondergebracht in een zogenaamd Olympisch dorp. Op het programma stond o.a. frisbee, basketbal, hockey en een bezoek aan een klimpark. De hockeytrainingen werden verzorgd door Lucas Martinez, Argentijns international en deelnemer aan de Olympische Spelen in Tokyo. 

 

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers