1-7-2022 vrijdag 1 juli 2022

Het Grotiuscollege sluit het Erasmus+ project United Schools in Music succesvol af

vrijdag 1 juli 2022

Muziek is een universele taal en wordt op verschillende manieren gebruikt om mensen van verschillende nationaliteiten samen te brengen. Dat muziek leeft zien we, bijvoorbeeld tijdens de vele talentenshows, waar mensen hun vaardigheden op muzikaal gebied tonen. United Schools in Music (USM) is enerzijds bedoeld om leerlingen aller landen hun sociale-, muzikale- en digitale vaardigheden verder te laten ontwikkelen en anderzijds cultureel en maatschappelijk begrip te bevorderen.

Het initiatief voor United Schools in Music is genomen door prof. Ing. Anton Edl, docent Robotica, HTLA in Weiz, Oostenrijk en Jules Luesink, docent muziek en teamleider Grotiuscollege Heerlen. Zij kennen elkaar uit eerdere succesvolle muziekprojecten en hebben samen het project geschreven en ingediend. 

Van 6 t/m 10 april 2022 waren ze te gast in Weiz (Oostenrijk). Daar hebben de leerlingen van het Grotiuscollege opnieuw kennis gemaakt met elkaar en elkaars cultuur, de stad Graz bezocht en gestudeerd aan de projectsong.

De definitieve afsluiting was van 7 t/m 11 juni. 23 leerlingen en vijf docenten van het Grotius waren samen met leerlingen en docenten uit Oostenrijk en Turkije te gast bij de Peter Ustinov Schule in Eckernförde (Duitsland). Gedurende vijf dagen hebben ze gewerkt aan een gezamenlijk concert, sport en muziekworkshops. Het hoogtepunt van de concertavond was de uitvoering van de projectsong “Hymn for Peace”. Deze is gecomponeerd door Jules Luesink, docent muziek Grotius. Hij heeft gebruik gemaakt van verschillende thema’s welke de leerlingen gedurende het project gecomponeerd hebben. 

De definitieve  afsluiting was met een concert in de Elbphilharmonie in Hamburg. Daar hebben alle deelnemers kunnen genieten van de mooie klanken van het NDR- Symfonie orkest.

Benieuwd naar de resultaten? Bekijk de Youtube-pagina 

 

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers