28-6-2022 dinsdag 28 juni 2022

Deelname Porta Mosana College op Olympic Moves

dinsdag 28 juni 2022

Vrijdag 10 juni vond dit jaar de schoolfinale Olympic Moves plaats op het nationaal sportcentrum Papendal. Traditiegetrouw nemen de leerlingen van het Porta Mosana College deel aan de veldloop. Dit jaar bereikten 41 sportieve gemotiveerde leerlingen onder leiding van drie docenten lichamelijke oefening en vijf begeleidende leerlingen van het keuzevak bewegen, sport en maatschappij de top.

Olympic Moves

Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle middelbare scholen in Nederland.

Deelname Porta Mosana College

Het Porta Mosana College wist voor de eerste keer in een jarenlange historie de eerste plaats te halen in het totale scholenklassement. Om dit uitstekende resultaat te bereiken moesten alle deelnemende atleten het uiterste van zichzelf vergen.

Een basis voor het scholenkampioenschap werd dan ook gelegd in uitstekende prestaties in de categorieën:

  • Meisjes klas 1: tweede plaats
  • Jongens klas 1: eerste plaats
  • Meisjes klas 2: vijfde plaats
  • Jongens klas 2: eerste plaats
  • Meisjes klas 3: tweede plaats
  • Jongens klas 3: vijfde plaats
  • Meisjes schoolteam: derde plaats
  • Jongens schoolteam: eerste plaats

Eveneens wisten drie deelnemende leerlingen individueel het podium te halen.

De leerlingen hebben naast het vieren van het kampioenschap ook kunnen genieten van de andere activiteiten op het nationaal sportcentrum. Zo trokken de trainingen van een wereldbeker van het BMX-en en de try-out sporten veel bekijks. En met achttien verschillende sporten en nationaal schoolkampioenschappen was Papendal deze dag in sport gehuld.

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers