9-4-2022 zaterdag 9 april 2022

Leerling Sint-Janscollege behaalde in Apeldoorn de Nederlandse titel op de 800 meter indoor

zaterdag 9 april 2022

In het laatste weekeinde van maart behaalde Kiara Sluijpers uit Brunssum in Apeldoorn de Nederlandse titel op de 800 meter indoor voor atletes onder de 16 jaar. De prestatie krijgt nog meer cachet omdat de Brunssumse pas 14 is.

„Toen ik op het podium stond besefte ik nog niet zo goed dat ik gewonnen had en Nederlands kampioen was. Daarna reikte de bekende atlete Nadine Broersen de medailles uit. Op dat moment let je er niet zo op, maar achteraf was het wel heel vet”, herinnert de kampioene zich.

Kiara Sluijpers heeft een druk leven. Als derdejaars leerling van het Sint Janscollege in Hoensbroek volgt ze het TTO Gymnasium. TTO staat voor tweetalig onderwijs en dat betekent dat de helft van de lessen in het Engels gegeven wordt.

Lees het volledige artikel van De Limburger, 9 april 2022 

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers