11-3-2022 vrijdag 11 maart 2022

Verzet tegen plan scholencampus

vrijdag 11 maart 2022

De geplande scholencampus toch niet aan de Groene Loper? „Dat is niet onbespreekbaar, maar ik gooi de huidige plannen ook niet zo maar weg”, zegt wethouder Bert Jongen, na een boze brief van drie wijken.

De scholencampus wordt stilaan een hoofdpijndossier. De directeuren van Maastrichtse middelbare scholen willen een optimale doorstroming van met name VMBO naar MBO. Dat zou het best kunnen op één grote campus, voor zowat alle 12 - tot en met 20-jarigen, bij het Vista College. De gemeente wil de campus spreiden, met ook opleidingen verderop, ter hoogte van het huidige Sint-Maartenscollege. Dat levert nog altijd clusteringen van 3000 en 2000 leerlingen op. En er rest weinig ruimte voor de gedachte paviljoenachtige opzet.

Lees het volledige artikel van De Limburger, 11 maart 2022

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers