7-3-2022 maandag 7 maart 2022

Mindfulness én workshops voor Limburgse scholieren die alles somber inzien na twee jaar corona

maandag 7 maart 2022

Cijfers dalen, de somberheid is toegenomen en de motivatie om te leren is bij de meeste middelbare scholieren ver te zoeken. Limburgse scholen investeren daarom meer tijd in mentale ondersteuning én leuke dingen.

...Sommige scholen, zoals het Sint-Maartenscollege in Maastricht, hebben faalangsttrainers ingehuurd en andere hebben gedragstherapeuten in huis gehaald. Zo zijn de chill-outgesprekjes op het Raaylandcollege in Venray een groot succes, vertelt rector Bas van Rooijen. „In ons ondersteuningsteam zitten onder andere orthopedagogen en gedragswetenschappers. Leerlingen kunnen daar een chill-out gesprekje aanvragen om hun persoonlijke problemen te bespreken. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Zelfs het ministerie van Onderwijs is onder de indruk hoe effectief deze ondersteuning is.”...

Lees het volledige artikel van De Limburger, 3 maart 2022

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers