7-2-2022 maandag 7 februari 2022

Alle centrale praktijkexamens voor vmbo’ers geschrapt

maandag 7 februari 2022

Leerlingen van het vmbo sluiten hun profielvakken af met een schoolexamen. De centrale praktijkexamens gaan dit jaar, net als de afgelopen twee jaar, niet door.

Deze examens in de profielvakken (bijvoorbeeld koken, verzorging of installatietechniek) konden scholen zelf inplannen tussen 16 februari en 22 juli. Demissionair minister Arie Slob van Onderwijs kondigde in december aan dat vmbo-leerlingen niet in vier, maar in twee beroepsgerichte profielvakken centraal examen hoefden te doen. Minister Dennis Wiersma heeft nu ook deze twee geschrapt, zei hij tijdens een bijeenkomst van de Vaste Kamercommissie Onderwijs. Volgens Wiersma wordt het besluit gerechtvaardigd door de nog altijd hoge besmettingscijfers waardoor veel (praktijk)lessen uitvallen en de recente lockdown. De brief hierover kan hij elk moment naar de Tweede Kamer sturen.

 

Lees het volledige artikel van De Limburger, 7 februari 2022

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers