15-11-2022 dinsdag 15 november 2022

Limburgse leerlingen maken film over watersnood in Euregio: ‘Het was in Duitsland en België veel heftiger’

dinsdag 15 november 2022

Quand la pluie arrive, j’ai peur.” Als de regen komt, voel ik angst. Het zijn woorden die in de Belgische plaats Pepinster klinken. Leerlingen van scholen uit de Euregio interviewen daar voor een film over klimaatverandering. Het decor is er een van verwoesting, verdriet en (toch ook) hoop.

...Scholieren van het Broeklandcollege (Hoensbroek), Grotiuscollege (Heerlen), GO! Next Level X (Hasselt) en het Paul-Julius-Reuter Berufskollege (Aken) zijn dagen op pad voor het filmproject. Niet alleen in Pepinster wordt gedraaid, maar in de hele Euregio. In Valkenburg, het Duitse Stolberg, Eupen en bij de Vesderstuwdam. Om een paar plekken te noemen...

 

Lees het hele artikel van De Limburger, 15 november 2022

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers