3-11-2022 donderdag 3 november 2022

Graaf Huyn College geeft

donderdag 3 november 2022

Bij Graaf Huyn is er een ‘weggeefwinkel’. Het initiatief voor de winkel werd vorig jaar december, gestart door de eerstejaars bb/kb-leerlingen in de projectweek. Beetje bij beetje vulden zich de rekken en ontstonden er stapeltjes kleding. Eerst op maat, toen op type kledingstuk, vervolgens werden er hangers, rekjes en schappen geregeld via Kringloopwinkel Het Goed. En voordat ze het in de gaten hadden was de weggeefhoek, onder leiding van Sonja Hellebrand een heuse winkel geworden.

Tweedehands is hot!
In het begin werd er door sommigen nog wel wat lacherig over gedaan. Er was een kleine drempel om de winkel binnen te stappen en even te neuzen tussen de artikelen. Maar als er 1 schaap over de dam is…... In de pauzes wordt er echt geshopt, gepast, bewonderd, aangemoedigd en 80% van de spullen is binnen een week van eigenaar veranderd. Ook wordt er kleding gebruikt om te restylen. Dus een eenvoudig t-shirt wordt gepimpt, een broek afgeknipt, van de restjes een tas gemaakt. En ook dat is helemaal prima! Beter hergebruiken dan weggooien.

Hoe kun jij helpen?
Mocht je zelf nog kleding hebben waar onze leerlingen blij van worden, meld je dan bij Sonja. Ook toiletartikelen, tassen, schoenen en spellen zijn van harte welkom.  Met de feestdagen op komst, zitten we ook te denken aan een hoekje met cadeautjes zoals b.v. parfum, douchegel, speelgoed e.d.

Een volgende stap?
Ze willen blijven kijken waar behoefte aan is. Zo worden er deze maand, op een aantal meisjestoiletten, dispensers geplaatst waar leerlingen gratis menstruatieproducten kunnen krijgen. Ook willen ze graag gebruikte galakleding en gym-tenues gaan inzamelen en in de winkel leggen.

Daar blijft het niet bij, want er is meer nodig. Zeker in deze tijd met o.a. de hoge energieprijzen zijn er steeds meer leerlingen die op of onder de armoedegrens leven. We gaan deze maand kijken of het mogelijk is, om een simpel ontbijt/broodmaaltijd of tussendoortje aan te bieden. De vorm en invulling wordt onderzocht.

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers