31-10-2022 maandag 31 oktober 2022

Meer Bewegen Graaf Huyn

maandag 31 oktober 2022

Bewegen is gezond. Dat hoeft het Graaf Huyn College niemand te vertellen. Soms vergeten we weleens genoeg te bewegen. Dan is die tablet, tv of mobiel toch te interessant. De LO-sectie gaat de uitdaging aan om meer mensen in beweging te krijgen. Samen met ZoWonen, Hogeschool Zuyd/Lime en Ecsplore brengen zij de fitheid van de brugklassers in beeld.

Gedurende het schooljaar is er dagelijks (gratis!) een sportief aanbod naar keuze voor al hun leerlingen.
Ze hebben een coole kick-off van dit project gehad boordevol leuke sporten. Skills leren of verbeteren bij de workshop voetbal, stoere moves bij kickboksen, snel voetenwerk op de beat bij dans. Gemaskerd de vijand verslaan bij archery tag, next-level frisbeeën bij canjam, op de fiets smoothies maken. Heh?? Hoe doe je dat dan?! De 'vergeten sport' lacrosse uitvinden, een e-game die tikkertje opeens vetcool maakt en buikspieren kweken bij bootcamp. En als er dan echt nog een gaatje over is in dit mega leuke programma, wordt de behendigheid getest bij de 'kruip-om-de-tafel-zonder-de-grond-aan-te-raken-challenge'. Op naar Meer Bewegen!!

Relevant artikel

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers