31-1-2022 maandag 31 januari 2022

Zwemtalent Philips van Horne op jeugdjournaal

maandag 31 januari 2022

Martijn Nies, leerling van de Philips van Horne, is zwemtalent aan het begin van zijn carrière. Martijn is inmiddels opgenomen bij de Lifesaving talent ontwikkeling van Reddingsbrigade Nederland. Sinds december 2021 heeft hij de kans gekregen om zich te aan te sluiten bij de talentontwikkeling van PSV zwemmen (KNZB zwemmen).

Martijn ligt een uurtje of 10 per week in het water en daarnaast doet hij ook nog aan turnen. Het is een hele lifestyle, maar gelukkig helpt de Philips van Horne om een goede balans te vinden tussen school en topsport!

De zwemtalenten van PSV trainen al jaren in hetzelfde bad als Ranomi Kromowidjojo. Ranomi heeft echter onlangs besloten om na 16 jaar te stoppen als topsporter.

Bekijk het filmpje van het NOS jeugdjournaal. Wie weet zwemt de nieuwe Ranomi er al tussen!

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers