30-1-2022 zondag 30 januari 2022

Stefan Habets docent van het Bernard Lievegoed College vertelt waarom afstandsonderwijs niet ideaal is

zondag 30 januari 2022

De quarantaineregels in scholen zijn versoepeld en dus stromen de klassen weer vol. Gelukkig maar, want afstandsonderwijs is niet ideaal. Docent Stefan Habets vertelt waarom, na bijna twee jaar onderwijs-in-coronatijd.

Stefan Habets (33) is leraar natuur- en scheikunde op het Bernard Lievegoed College in Maastricht. Het type dat positief in het leven staat en overal een uitdaging in ziet, zelfs de afgelopen twee jaar waarin corona een hoofdrol eiste. Toch: op social media is soms de wanhoop van een leraar achter een tweet te voelen. Zoals van Leonie: ‘Motiveren, innoveren, troosten, lesgeven, hybride, halve klas, kwart klas, PTA, examens, mentoraat’. Aangevuld door Renate: ‘wel op school, niet op school, computerogen, hoofdpijn, praten tegen een zwart scherm, moed inpraten, zelftesten, meer zelftesten, diep zuchten en doorgaan.’

Lees het volledige artikel van De Limburger, 30 januari 2022

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers