4-7-2024 donderdag 4 juli 2024

Guido Willems wordt rector van het DaCapo College

donderdag 4 juli 2024

Het college van bestuur heeft Guido Willems benoemd tot rector van het DaCapo College in Sittard. Guido start op 1 september a.s. en volgt de huidige rector John Hausmans op, die met pensioen gaat. Momenteel is Guido conrector van het Bonnefanten College in Maastricht.

Guido Willems

Guido: “Sinds 2001 werk ik met veel plezier in het onderwijs. Onderwijs organiseren met de leerling centraal en met oog voor elkaar is voor mij heel waardevol. Vanuit vertrouwen en verbinding met elkaar wil ik van betekenis zijn voor leerlingen en medewerkers. De ontwikkelingen die door samenwerking ontstaan maken niet alleen het onderwijs beter, maar zorgen ook voor een prettige leer- en werkomgeving. Graag voeg ik daar een flinke dosis positiviteit, lef en creativiteit aan toe. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van het DaCapo-team.”

Als docent en mentor in het voortgezet speciaal onderwijs is Guido zijn loopbaan gestart. Vervolgens is hij binnen het vso programmamanager arbeidsvoorbereiding en projectleider geweest bij het praktijkonderwijs en vso. Na een aantal jaren adviseur te zijn geweest bij LESCO Zuid-Nederland v(s)o maakte hij de overstap naar het voortgezet onderwijs als teamleider bij VMBO Maastricht en groeide vervolgens door naar zijn huidige functie als conrector bij het Bonnefanten College. 
 
Centraal in zijn loopbaan staan de thema’s samenwerking en samenhang. Zowel in het organiseren van een team als in het organiseren van een onderwijsprogramma. Inmiddels draagt hij bijna 25 jaar bij aan het (door)ontwikkelen van de talenten en vaardigheden van leerlingen en medewerkers.

We wensen Guido Willems veel succes als rector van het DaCapo College!

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers