24-6-2024 maandag 24 juni 2024

Finalisten van de BIZZ School - Case Competition

maandag 24 juni 2024

Op 6 juni namen leerlingen van Sophianum en het Porta Mosana College, deel aan de finale van de BIZZ School - Case Competition, georganiseerd door de School of Business and Economics (SBE) van de Universiteit Maastricht. Het evenement bood middelbare scholieren de kans om kennis te maken met wetenschappelijk onderwijs door middel van casestudies, waarbij strategische uitdagingen en managementdilemma's centraal stonden.

De leerlingen werden bijgestaan door academisch personeel en studenten van Maastricht University. De afsluiting vond plaats op 6 juni bij SBE, waar de leerlingen hun casestudy in het Engels presenteerden en werden beoordeeld door een jury. Elk team ontving feedback op hun presentatie en alle deelnemende leerlingen ontvingen een certificaat van deelname.

Wat is ICC@M?

De BIZZ School - Case Competition is een educatieve competitie die sinds 2019 door SBE wordt georganiseerd om middelbare scholieren vertrouwd te maken met wetenschappelijk en probleemgestuurd onderwijs. Geïnspireerd door de International Case Competition (ICC@M), waarbij bachelorstudenten wereldwijd concurreren, richt deze competitie zich op actuele bedrijfscases ontwikkeld door de universiteit. Studenten uit het 5e of 6e jaar met profielen in Economie & Maatschappij (E&M) en Natuur & Gezondheid (N&G) worden uitgenodigd om in teams aan deze uitdagende casestudies te werken, met als doel deelname aan de finale op SBE voor de beste oplossing.

"Pupils had the chance to showcase their analytical and presentation skills and impressed the jury members with their sharp wits during the Q&A. The winning team was Sophianum. Their outstanding ability to address complex business challenges earned them first place". 
- Universiteit Maastricht -

 

Sophianum Bizz

Winnaars finale ICC@M: Sophianum

 

 

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers