13-5-2024 maandag 13 mei 2024

Onderzoeksresultaten: mentale gezondheid jongeren in Peel en Maas

maandag 13 mei 2024

De gemeente Peel en Maas vindt de mentale gezondheid van jongeren in Peel en Maas belangrijk. Om te weten wat jongeren nodig hebben om mentaal fit te zijn is in 2023 een vragenlijst afgenomen onder leerlingen van het Bouwens en het Buurtcollege Maas en Peel. De vragenlijst is ingevuld door 695 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar.

Animaties

Samen met enkele leerlingen van het Bouwens en Buurtcollege is nagedacht hoe we de resultaten van dit onderzoek het beste kunnen delen met de jongeren zelf. Samen met deze leerlingen is gekozen voor animaties. Ook zijn de leerlingen en hun begeleiders betrokken bij de ontwikkeling van de animaties. Er worden drie animaties gemaakt, waarin de resultaten van de vragenlijst zijn verwerkt. De tweede animatie ‘jouw veerkracht’ wordt vandaag via de sociale media van de scholen gedeeld met de leerlingen. Half mei verschijnt de derde en laatste animatie.

De resultaten van het onderzoek en animatie 1 en 2 zijn te zien op de website van gemeente Peel en Maas.

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers