10-4-2024 woensdag 10 april 2024

Themaweek Dendron College: oog voor elkaar en je omgeving

woensdag 10 april 2024

In de week van 15 t/m 19 april besteedt Dendron College extra aandacht aan het thema oog hebben voor elkaar en je omgeving. Het op een positieve manier met elkaar omgaan staat deze week centraal. ‘Samen leren, samen leven’ betekent dat ze het belangrijk vinden om hier samen bij stil te staan. In diverse lessen en in de school wordt aandacht besteed aan dit thema.

De eerstejaars leerlingen gaan naar de voorstelling “Waarom doe jij zo?!” van Helder Theater. Die staat niet op zichzelf, want aansluitend volgt er een klassengesprek waarin de thema’s respect, vooroordelen, zelfvertrouwen, anders zijn en pesten centraal staan. Op deze manier creëren ze bewustwording bij de leerlingen. De tweedejaars leerlingen gaan aan de slag met weerbaarheid en grenzen aangeven onder leiding van Willeke Verdellen van Energetic Training in Horst. Tijdens deze activiteit komen de thema's respect voor elkaar, grenzen aangeven, zelfvertrouwen en op een gezonde manier omgaan met elkaar aan de orde.

De documentaire ‘Gedraag OW’ wordt vertoond in de bovenbouw, behalve voor de examenleerlingen, want die zijn in deze periode druk met de voorbereidingen op de examens. Een indrukwekkend verhaal over zinloos geweld en omgaan met rouw na het trieste overlijden van Guus Janssen. Ze bekijken de documentaire in kleine groepen en aansluitend gaan de derde klassen in gesprek met een aantal vrienden van Guus Janssen.

Ook de ouders van leerlingen van leerjaar 1 en 2 worden betrokken tijdens een avond die verzorgd is door Helder Theater in samenwerking met het Vincent van Gogh preventieteam en jongerenwerk Horst. Helder Theater gaat door middel van ludieke en grappige scenes herkenbare onderwerpen aan over opvoeden, de werking van het puberbrein, alcohol en vapen, omgaan met elkaar en je omgeving. Vervolgens gaan ze hierover in gesprek met de ouders.

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers