15-4-2024 maandag 15 april 2024

Documentaire Bisschoppelijk College in première

maandag 15 april 2024

In Gotcha! Cinema in Weert ging vrijdagmiddag 12 april de documentaire ‘BC de Campus … tussen droom en werkelijkheid’ in première. De film gaat over de geschiedenis van het Bisschoppelijk College, een van de oudste middelbare scholen van Nederland.

De documentaire biedt een blik op de locaties, het vroegere schoolleven, de architectuur en het veranderende inzicht in wat er in de naoorlogse periode belangrijk werd geacht voor de opgroeiende jeugd. De première werd bijgewoond door een groot aantal oud-docenten en oud-leerlingen van de school. De film is deze week nog driemaal te zien. Interesse? Bekijk het artikel 'De grootse plannen van het Bisschoppelijk College die er nooit kwamen' op Weert de Gekste en lees hoe je aan kaarten kunt komen. 

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers