13-3-2024 woensdag 13 maart 2024

Leerling Porta Mosana College speelt piano voor eigen publiek

woensdag 13 maart 2024

Begin maart verwelkomde het conservatorium Maastricht ruim 60 leerlingen van Porta Mosana College in kapel Opveld, een prachtige concertruimte vlak naast de school. Niemand minder dan Huayu Gu, een leerling van Porta Mosana College uit 4 vwo, speelde een prachtig pianoconcert van Mozart.

Pianiste Carmen Lopez Hernandez speelde de orkestpartijen mee. Om beter te kunnen beleven wat zij gingen spelen gaf Toine Sporcken, docent aan het conservatorium, vooraf een levendige inleiding over dit muziekstuk. De leerlingen luisterden ademloos naar het virtuoze pianospel. 

Porta Mosana Pianoconcert

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers