21-3-2024 donderdag 21 maart 2024

Goededoelendag Broeklandcollege

donderdag 21 maart 2024

Op vrijdag 29 maart gaan alle leerlingen van het Broeklandcollege zich inzetten voor drie verschillende goede doelen. Voorheen bekend als de Broeklandmarathon is het evenement vanaf dit jaar omgedoopt tot de Goededoelendag.

Er zijn vier activiteiten die de leerlingen kunnen gaan doen: 17 km wandelen, 3 uur mountainbiken, een workshop BodyCombat of meedoen aan het FiFa-Playstation toernooi.

De leerlingen zamelen van te voren geld in voor de volgende goede doelen: een wees- en sterfhuis in India, een project van een medewerker van het Broekland college in Gambia en de voedselbank.

De Broeklandmarathon wordt georganiseerd om de leerlingen bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hierbij leren leerlingen zich in te zetten voor andere mensen. Leerlingen zoeken zelf sponsoren. Als tegenprestatie voor de sponsoren, gaan de leerlingen dus wandelen, fietsen of sporten.

Dit is alweer de 29e editie van een vorm van deze Goededoelendag. Alleen in coronatijd is deze niet door gegaan. Om 8:30 uur in de ochtend begint de eerste groep leerlingen en rond 15 uur verwachten we dat de laatste leerlingen klaar zijn met hun activiteit.

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

uitstekend onderwijs

>23500

leerlingen

> 30

locaties

> 2900

medewerkers