Da Vinci Masterclass voor groep 8 leerlingen

26 januari 2024

De Da Vinci Masterclass is bedoeld om leerlingen van groep 8 intellectueel uit de dagen kennis laten maken met verdiepende aspecten van o.a. bètawetenschappen binnen het voortgezet onderwijs. Jaarlijks nemen 72 leerlingen deel aan deze masterclass, die wordt georganiseerd op een aantal dinsdagmiddagen en wordt georganiseerd door vier Maastrichtse scholen: Bernard Lievegoed College, Bonnefanten College, Porta Mosana College en Sint-Maartenscollege. De selectie van deelnemers wordt gedaan door de basisschool, die de leerlingen het beste kent.

De leerlingen maken op uitdagende en inspirerende wijze kennis met uiteenlopende vakgebieden. Ze worden uitgedaagd om zich cognitief verder te ontwikkelen en om samen te werken met andere basisschoolleerlingen. Deze omgeving van ontwikkelingsgelijken betekent een grote stimulans voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze leerlingen. De deelnemende leerlingen voelen zich gezien en uitgedaagd. 

De thema’s worden op een uitdagende en interactieve manier aangeboden. Uitdagend, omdat er sprake is van een hoog denkniveau. Interactief, omdat de leerlingen uitgenodigd worden om zelf mee te denken en de voortgang van de les bepalen. Aan het einde van het project krijgen alle leerlingen die hebben deelgenomen een certificaat uitgereikt. Ook vindt er een korte evaluatie plaats met de leerlingen, de betrokken vakdocenten en de organisatoren.

< Terug naar nieuwsoverzicht