Aanmelding voor middelbare school in Limburg: ‘We willen niet terug naar de massale open dag’

29 maart 2022

De krimp van het aantal leerlingen, de variatie aan scholen en de aanpak van de open dagen: het heeft allemaal een rol gespeeld bij de aanmeldingen van achtstegroepers bij de middelbare scholen in Midden- en Noord-Limburg.

...Ook het Dendron College in Horst heeft maar liefst 70 eerstejaars minder dan vorig jaar, maar dat zag de school aankomen, zegt rector Zwanetta Por: „Het zijn er alleen twintig meer dan we gedacht hadden. En ja, waar ligt dat aan? Dat leerlingen gemakkelijker verder weg gaan, omdat de elektrische fiets onder scholieren steeds normaler wordt? Omdat het populairste jongetje van de klas naar school x gaat en de halve klas meegaat? Of omdat de schoolkeuze gewoon gevarieerder is? Het is gissen. Ik denk dat niemand het echt weet”, aldus Por...

Lees het volledige artikel van De Limburger, 29 maart 2022

< Terug naar nieuwsoverzicht