Mogelijk afschaffen onderwijsvorm openbaar onderwijs leidt tot oeverloze discussie in Maastricht: ‘Heel gevoelig’

13 januari 2022

De oeverloze discussie in Maastricht over het mogelijk verdwijnen van de onderwijsvorm ‘openbaar onderwijs’ kan wel eens zó lang gaan duren, dat een nieuwe gemeenteraad er na de verkiezingen helemaal opnieuw aan moet beginnen.

Die waarschuwing liet wethouder Bert Jongen zich deze week ontvallen tijdens een derde informatieronde voor het sociaal domein over dit onderwerp. „Als alles meezit, kan déze raad nog beslissen. Vertraging is niet in het belang van de leerlingen.” Hij beseft goed dat het „heel gevoelig” ligt om het openbaar en ook het bijzonder onderwijs (vaak op religieuze leest geschoeid) voortaan ‘algemeen bijzonder’ te noemen, zoals scholenkoepel LVO voorstaat.

Lees het volledige artikel van De Limburger, 13 januari 2022

< Terug naar nieuwsoverzicht