Scholen schrappen straks uitjes als te weinig ouders nog ouderbijdrage betalen: „De sjeu gaat wel van het onderwijs af”

29 juli 2021

Door een nieuwe wet mag elke leerling mee op schoolreis, of ouders nu een bijdrage betalen of niet. Vanwege het financiële risico, waarschuwen scholen dat ze excursies en uitjes dan gaan schrappen.

Veel volwassenen kunnen het zich vast wel herinneren: die reis naar Salzburg, Brussel of Londen, op de middelbare school. Waarbij een docent ’s avonds laat in de pyjama over de gang liep in de jeugdherberg, tot hilariteit van de scholieren. En dat uitje naar Amsterdam, waar je je ogen uitkeek als kind dat nooit verder was geweest dan de dorpsgrens. En hoe spannend was het in dat Engelse gastgezin, waar je jezelf verstaanbaar moest maken en eten wat de pot schafte?
Het waren en zijn nog steeds enorm waardevolle belevenissen voor kinderen op de middelbare school. Vooral voor kinderen uit gezinnen waar weinig geld is. Waarschijnlijk zijn het de enige ‘verre’ reizen die ze gedurende hun schooltijd maken.

Lees het volledige artikel van De Limburger, 29 juli 2021

< Terug naar nieuwsoverzicht