Middelbare school voor Montessori-onderwijs stuk dichterbij in Maastricht

3 juni 2021

De kans is groot dat Maastricht vanaf het schooljaar 2023-2024 voortgezet onderwijs op Montessori-grondslag krijgt. De vooraanmelding bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de deur uit; in juli start een belangstellingsregistratie.

Mede-initiatiefnemer Maurice Lambriex van de stichting Montessori College Maastricht - opgericht door ouders en al twee jaar bezig met de voorbereidingen- zegt dat het een brede school wordt, met vmbo, havo en vwo. „Het is een aparte stichting, zodat er straks in Maastricht en omgeving weer iets te kiezen valt. ” Het Montessori College staat dus los van koepel LVO, waar alle andere middelbare scholen in de stad onder vallen. „Wij staan op eigen benen en zijn onafhankelijk van welke andere scholenorganisatie dan ook.”

Lees het volledige artikel van De Limburger, 3 juni 2021