Eindexamenleerlingen hebben moeite met maken van studiekeuze

29 april 2021

Vanwege de coronamaatregelen kunnen hogescholen en universiteiten geen open dagen houden. Scholieren geven aan dat hierdoor het maken van een studiekeuze lastig is geworden. Jens van Dijk uit Meijel en Veron Janssen uit Helden vertellen hoe zij een keuze hebben gemaakt.

...Veron Janssen uit Helden doet dit jaar vwo-examen op het Bouwens van der Boijecollege. Zij geeft ook aan het in deze tijd erg lastig te vinden om een studiekeuze te maken. "Dat er geen open dagen en meeloopdagen op de universiteit georganiseerd worden, maakt het erg lastig om een school te kiezen die bij jou past. Er worden natuurlijk wel online open dagen georganiseerd, maar deze bieden geen mogelijkheid om echt de sfeer op de universiteit te ontdekken"...

Lees het volledige artikel van Hallo Peel en Maas.

< Terug naar nieuwsoverzicht