Raayland College start met agora-onderwijs

4 februari 2021

Vanaf september 2021 begint het Raayland College, in samenwerking met Initiatiefgroep Agora Venray en omstreken, als eerste school in de gemeente Venray en omliggende gemeenten een klas volgens de agora-filosofie: De Agora-klas! Agora is een vernieuwend onderwijsconcept waarbij gepersonaliseerd leren voorop staat. Het Raayland wil met deze nieuwe, extra leerweg tegemoet komen aan de wens vanuit de ouders voor een flexibelere inrichting van het onderwijs. Onderwijs waar meer persoonlijke aandacht is voor leerlingen, zij meer eigenaarschap hebben over hun eigen leerproces en de focus ligt op een brede ontwikkeling. Op woensdag 24 februari 2021 is er een voorlichting over de opzet en van 2 tot en met 12 maart 2021 is de inschrijving.

Bas van Rooijen, rector van het Raayland College: “Het agora-onderwijs past in de nieuwe visie van het Raayland College: kansen bieden, maatwerk en persoonlijke begeleiding van leerlingen. De agora-klas geeft hier op unieke wijze invulling aan. Leerlingen werken en leren in een gemengde groep qua niveau. Hier krijgen ze de kans om zelf de wereld te ontdekken en kennis op te doen. Op basis van hun eigen wensen, vragen en interesses stellen ze een persoonlijke leerroute samen met hun coach.”

Lees het volledige artikel van Peel en Maas Venray, 3 februari 2021

 

Relevant artikel:

De Limburger, Raayland College start in nieuwe schooljaar met Agora-onderwijs, 4 februari 2021

< Terug naar nieuwsoverzicht