Asielkinderen in coronatijd: ‘Toen de school dicht moest, stonden ze te huilen op de stoep’

2 februari 2021

Ook de tieners van het asielzoekerscentrum in Budel krijgen vanwege corona voorlopig les op afstand. Al is dat niet altijd even gemakkelijk, stellen leerlingen en docenten. ,,Dan sta je lullig te kijken, hoor. Op anderhalve meter.”

...Leraren van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) - dat het onderwijs voor kinderen in de middelbare schoolleeftijd verzorgt - zijn trots dat het schooltje ook in deze tijd draaiende blijft. ,,Het klaslokaal is de eerste plek in Nederland waar er vijf dagen per week aandacht voor de kinderen is. Tijdens de eerste lockdown viel dat ineens allemaal weg. Toen de lessen stopten, stonden de leerlingen te huilen op de stoep”, stelt teamleider Martine Jacobs. ,,Gelukkig hebben we voor nu wat weten te regelen met leenlaptops. En kunnen we toch elke dag aan de slag.”..

Lees het volledige artikel van het Eindhovense Dagblad, 31 januari 2021

< Terug naar nieuwsoverzicht